Mai Multe Vizualizări
Descriere
Informaţii
Informaţii adiţionale
Produs în zona clasică Valpolicella.
Amarone este realizat printr-o metoda extrem de laborioasa, incepand cu selectia atenta a ciorchinelor pe vita si inlaturarea celor mai putin sanatoase, inainte de coacere. Strugurii ramasi sunt lasati sa se maturizeze deplin, pana la sfarsitul lunii Septembrie, cand sunt recoltati manual. Urmeaza o noua selectie, iar cei mai nobili vor trece prin procesul de uscare naturala, care dureaza pana la mijlocul lunii Ianuarie. In urma acestui proces , strugurii pierd pana la 40% din cantitatea de apa. Urmeaza procesul de vinificare, macerarea pe pielita putand sa ajunga pana la 30 de zile. Inobilarea are loc in tonneaux si baricuri de stejar pana la 18 de luni, urmand o perioada de odihna in sticle de minim 8 luni. La sfarsit obtinem acest vin desavarsit, incredibil de complex si fin , in acelasi timp.
Prezinta arome de cirese condimentate care se îmbină cu note de cacao, lemn si licheni.
Poate fi asociat excelent alaturi de carnea rosie si branzeturi maturate.
Soiuri de struguri: Corvina Veronese 75%, Rodinella 20% , Rossignola 5%
Temperatura de servire: 18-20°C.
Gradatie alcoolica: 15.00%
Aciditate totala: 5.75 g/l
Zahar rezidual: 6.00 g/l
Amarone este realizat printr-o metoda extrem de laborioasa, incepand cu selectia atenta a ciorchinelor pe vita si inlaturarea celor mai putin sanatoase, inainte de coacere. Strugurii ramasi sunt lasati sa se maturizeze deplin, pana la sfarsitul lunii Septembrie, cand sunt recoltati manual. Urmeaza o noua selectie, iar cei mai nobili vor trece prin procesul de uscare naturala, care dureaza pana la mijlocul lunii Ianuarie. In urma acestui proces , strugurii pierd pana la 40% din cantitatea de apa. Urmeaza procesul de vinificare, macerarea pe pielita putand sa ajunga pana la 30 de zile. Inobilarea are loc in tonneaux si baricuri de stejar pana la 18 de luni, urmand o perioada de odihna in sticle de minim 8 luni. La sfarsit obtinem acest vin desavarsit, incredibil de complex si fin , in acelasi timp.
Prezinta arome de cirese condimentate care se îmbină cu note de cacao, lemn si licheni.
Poate fi asociat excelent alaturi de carnea rosie si branzeturi maturate.
Soiuri de struguri: Corvina Veronese 75%, Rodinella 20% , Rossignola 5%
Temperatura de servire: 18-20°C.
Gradatie alcoolica: 15.00%
Aciditate totala: 5.75 g/l
Zahar rezidual: 6.00 g/l